Afgelopen dagen is Daniella Bottinga in het nieuws gekomen omdat ze de eerste vrouw is die de opleiding tot stukadoor volgt bij TraubStuc Opleidingen.

 

DEN HAAG - Het is een echte mannenwereld en toch wil Daniella Bottinga uit Den Haag stukadoor worden. Twee weken geleden is ze begonnen met de opleiding.

 

'Je maakt van iets lelijks, iets heel moois. En dat vind ik er mooi aan', aldus de tot op het bot gemotiveerde Bottinga.

 

'Een emmer water weegt 20 kilo of een zak met gips 25 kilo. Het is gewoon een zwaar vak', zegt Michel Traub. Hij is de docent van Daniella. Toch wil ze dolgraag stukadoor worden en vindt ze het helemaal niet erg dat het fysiek zwaar werk is.

Daniella is 29 jaar oud en heeft twee kinderen. Ze heeft allerlei baantjes gehad, maar nu wil ze een echt vak leren, zodat ze uiteindelijk meer werkzekerheid heeft. Ook wil ze juist iets doen dat nog weinig andere vrouwen hebben gedaan.

Ze heeft er dan ook alle vertrouwen in dat ze opleiding gaat afmaken. 'Ik zet door en ik hou vol. Ik wil de opleiding afmaken en mijn eigen bedrijfje starten. Dat is mijn doel en dat ga ik gewoon doen.'

 


Haagse vrouw thuis in mannenwereldje

 

Het is fysiek zwaar, je wordt er vies van en je zit de hele dag tussen de mannen. Het beroep van stukadoor lijkt niet echt voor vrouwen geschikt, maar Daniella Bottinga uit Den Haag draait er haar hand niet voor om.

 

En dat is bijzonder, want maar eens in de 15 jaar meldt zich een vrouw op de stukadoorsopleiding. Voor haar mannelijke medestudenten was het daarom wel even wennen.

 

© 2019 EXCITED software, All Rights Reserved.