Kansarme jongeren worden gedisciplineerde vakmensen: 'Aandacht is de sleutel'

25-02-2020

Het personeelstekort in de technische beroepen is zó nijpend dat nu de kwetsbaren in onze samenleving het mogen proberen. In Den Haag zijn ex-criminelen, statushouders en notoire studiehoppers welkom in de Energie Academie om het vak van metselaar, stukadoor, loodgieter of elektromonteur te leren. Een nobel initiatief, maar de begeleiding is een vak apart. "Een gevaar is dat de begeleiders alleen de buitenkant zien. Kijk ook onder die motorkap."

Cobouw Traub

Het gevecht om vakmensen is een gevecht om handjes geworden. En het gevecht om handjes lijkt in een nieuwe fase aanbeland als we de recente ontwikkelingen bekijken. Elke druppel kennis, ervaring, vitaliteit en goede wil wordt uit het aanbod op de arbeidsmarkt geperst. Gepensioneerden kunnen langer doorwerken. Mensen zonder ervaring mogen komen praten, solliciteren is niet nodig. Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen van D66 wil de deur openzetten voor gastarbeiders en, last but not least, in Den Haag is onlangs de Energie Academie geopend voor kansarme jongeren.

Lees het hele artikel

Traubstuc - Praktijk Opleidingcentrum Stucadoor Haaglanden

Traub stuc heeft een ambitieus beeld van de toekomst. Wij vinden dat iedereen een kans moet krijgen om een mooi vak te leren om in zijn eigen levensonderhoud te voorzien.

Adres

Traub Stuc
Binckhorstlaan 115
2516 BA Den Haag